Özlü, sistemli ve etkili makale yazma tekniklerini geliştirmek akademik camiada paha biçilmez bir değerdir. Bu dersler, katılımcılara akademik yazma kurallarına odaklanarak, akademisyenlerimizden yazılı çalışmalarla ilgili geri bildirim sağlayarak yazma becerilerini geliştirme fırsatı sunar. Bu kursun katılımcıları, disiplinler arasında akademik yazma becerilerini keşfetmelerini, makalelerini güçlü hipotezler etrafında şekillendirmelerini ve dergiler ile yayın kuruluşlarının yayınlayacakları makalelere yönelik beklentilerini daha iyi anlamalarını sağlayacak çalışmalar üzerine odaklanacaktır.

Ders Kazanımları

  • Akademik yazım kurallarını öğrenmek ve gözden geçirmek
  • Uygulanabilir ve etkili bir araştırma sorusu oluşturmak
  • Etkili hipotezler etrafında yazının yapılandırılması ve etkili abstrakt/özet oluşturulması
  • Makale yazımı için etkili literatür tarama becerileri
  • Yazım süreci stratejileri
  • Makale düzenlemeyi kolaylaştıracak stratejiler
  • Geri bildirimin etkili kullanımı
  • Konferans sunum ipuçları ve alıştırma

Öğretim Görevlisi
Kamuran Osmanoğlu Öğretim Görevlisi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi
Kamuran Osmanoğlu Hakkında

Kamuran Osmanoğlu, Koç Üniversitesi Akademik Yazım Programı’nda Öğretim Görevlisidir. Doktora derecesini Kansas Üniversitesi’nde Felsefe alanında aldı. Koç’a katılmadan önce Kansas Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nde felsefe dersleri verdi. Farklı disiplinlerden profesyonellere ve araştırmacılara yazı öğretme konusunda birçok deneyime sahiptir. Araştırmalarına (sosyal) bilim felsefesi, akıl felsefesi ve teknoloji etiği alanlarında devam etmektedir.

Detaylı Ders Bilgisi

Derslerimizde öncelikli amacımızdan biri katılımcıların programda edindikleri bilgi ve deneyimin, araştırmalarını sürdürdükleri alana uygun olmasını sağlamaktır. Dolayısıyla kullanılan örnekler ve anlatılan yazma geleneklerinin çeşitli olmasına ve grup çalışmalarında katılımcıların kendi alanlarından diğer katılımcılarla çalışmasına özen gösterilecektir.

Bir diğer amacımız, program esnasında bir makale ya da kitap bölümü yazmaya başlamalarını ya da halihazırda üzerinde çalıştıkları bir projeyi geliştirmelerini motive edebilmektir. Bunun için literatür taraması gibi çalışmalarda araştırmacıların üzerinde çalıştıkları ya da çalışmayı planladıkları bir konu üzerinde tarama yapması desteklenecektir. Bu doğrultuda, katılımcılar yazı merkezi eğitmenleri tarafından birebir toplantılara katılmaya davet edilecekler.*

 


* Katılımcı kayıt olunan her bir ders için öğretim görevlisinden 30 dakikaya kadar bire bir ofis saati talep edebilecektir. Bu toplantılar, web sitesinde kullanıma sunulacak bir planlayıcı aracılığıyla rezerve edilebilir. Lütfen bu programlama ilgili olarak aşağıdaki hususlara dikkat edin:

1) Hem eğitmen hem de katılımcının geri bildirimlerin odağını hızlı bir şekilde belirlemesi için oturumlarda verilen bilginin takibi olmalıdır,
2) Belgeler öncesinde paylaşılmamalı, toplantı esnasında paylaşılmalıdır.
3) Bu toplantılarda düzeltme beklenmemelidir.

Bu programda değişiklik yapılabileceğini lütfen dikkate alınız.

* Katılımcı kayıt olunan her bir ders için öğretim görevlisinden 30 dakikaya kadar bire bir ofis saati talep edebilecektir (ayrıntılar için yukarıdaki “Detaylı Ders Bilgisi” bölümüne bakınız).